21-11-2017

Psysalon Arnhem

Met elkaar in gesprek over psychosegevoeligheid
en het VN-verdrag

Zorgbelang Gelderland/Utrecht en Ypsilon organiseren samen een Psysalon. Op deze avond gaan we met elkaar in gesprek over psychosegevoeligheid en het VN-verdrag.

Vraag jezelf eens af:
Wat is voor jou een voorwaarde om op een goede en prettige manier aan het werk te kunnen?
Welke begeleiding heb je nodig om een goede werkplek te vinden?
Welke ondersteuning heb je nodig in het onderwijs?
Welke informatie over zorg is voor jou belangrijk?

Tijdens de Psysalon gaan we in gesprek over deze thema’s. Dit zijn thema’s die ook voorkomen in het VN-verdrag. Dit doen we aan de hand van de ‘VN-receptenkaarten’. Op deze manier kun je op een laagdrempelige manier kennis maken met  de artikelen uit het VN-verdrag en  het doel van de receptenkaarten. Ook kun je aanvullingen of opmerkingen geven over dingen die bijvoorbeeld missen.

Gastsprekers
Ervaringsdeskundigen Harold Fieren en Janite Brands  zullen hun eigen verhaal vertellen over de thema’s van de avond. Er is ruimte om ook je eigen ervaringen in te brengen.

Wanneer?
Dinsdag 21 nov 2017 19.00 – 21.00 (Inloop om 18.45)

Waar?
Geniet in de Weerd - Weerdjesstraat 168 - 6811 JH Arnhem

Voor wie?
Deze bijeenkomst is bedoeld voor familieleden en naasten van mensen met een psychosegevoeligheid en andere geïnteresseerden.

Aanmelden
Link naar aanmeldformulier

Wat is het VN verdrag?
In het VN-verdrag staat dat mensen met een beperking recht hebben op een goed leven en mee moeten kunnen doen in de samenleving. Het VN-verdrag  is op 14 juni geratificeerd door Nederland en dit betekent dat de overheid haar wetten en beleid moet toepassen in overeenstemming met het verdrag. De rechter moet bij zijn beslissingen rekening houden met het verdrag. Het verdrag zorgt ervoor dat de positie van mensen met een beperking verbetert. De receptenkaarten zijn een hulpmiddel om dit verdrag op een duidelijke en eenvoudige manier uit te leggen en bespreekbaar te maken. De kaarten zijn nu nog in concept en worden veel getest zodat deze kaarten bij iedereen aansluiten.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door Ypsilon (Hans van Welsum en Marjo Markx) en Zorgbelang Gelderland/Utrecht (Rosanne Everts)

Voor vragen of meer informatie, neem contact op met:
Rosanne Everts, stagiair Zorgbelang Gelderland/Utrecht, rosanneeverts@zorgbelanggelderland.nl

Ypsilon (MIND) (088) 000 21 20)
Marjo Markx