06-07-2016

Uitnodiging Doetinchem zonder Drempels

Op woensdag 6 juli organiseert de gemeente Doetinchem de bijeenkomst ‘Doetinchem zonder Drempels – iedereen doet mee!’. Graag nodigen wij u hierbij uit om aanwezig te zijn. Tijdens deze bijeenkomst horen we graag van u welke drempels u tegenkomt in Doetinchem en wat we daaraan kunnen doen.
Doetinchem zonder drempels – dat is ons doel
In Doetinchem leven we samen. Iedereen moet mee kunnen doen. Dus als mensen met een beperking en chronisch zieken drempels tegenkomen, moeten we die wegnemen. Niet alleen letterlijke drempels, maar ook andere belemmeringen om volop mee te kunnen doen. Wij vinden het belangrijk dat we het als samenleving, als gemeente, instelling, ondernemer en inwoner vanzelfsprekend vinden die drempels weg te nemen, zodat iedereen gebruik kan maken van de Doetinchemse voorzieningen.

Welke drempels komt u tegen?
Komt u wel eens een drempel tegen? Dat uw blindengeleide hond de roltrap in de winkel niet op mag? Of dat uw kind naar speciaal onderwijs moet terwijl u liever naar een gewone school gaat? Of wanneer u bijvoorbeeld met uw rolstoel het restaurant niet in kunt? Er zijn veel voorbeelden van drempels te bedenken. Daarom komen we graag in contact met u! Want u kunt ons als geen ander vertellen welke hindernissen er in Doetinchem zijn. Zodat we samen tot oplossingen kunnen komen en de drempels weg kunnen nemen.
Kom ook naar de startbijeenkomst ‘Doetinchem zonder drempels – iedereen doet mee!’. Laat uw stem horen en maak samen met ons Doetinchem toegankelijk voor iedereen.

Programma
13.00 uur
Ontvangst met koffie/thee
13.30 uur
Opening door wethouder Kees Telder
13.40 uur
Inleiding, iedereen doet mee! Presentatie door Marc de Hond (theatermaker, schrijver, tv presentator en voormalig speler van het Nederlandse rolstoelbasketbalteam. Marc spreekt vanuit zijn ervaring met zijn dwarsleasie).
14.15 uur
Waarom zijn we hier en wat gaan we precies doen? Vandaag en in de toekomst
14.30 uur
Start van de sessies Welke drempels komt u tegen in Doetinchem en wat kunnen we daaraan doen?
16.30 uur
Gezamenlijke afsluiting. Wat zijn de meest opvallende drempels in Doetinchem? Wat gaan we nu precies met de opgehaalde informatie doen?
17.00 uur
Napraten met een drankje en een hapje
18.00 uur
Einde

Aanmelden
Graag begroeten wij u op deze gratis bijeenkomst, waarvoor aanmelden nodig is. U kunt zich aanmelden door een mail met uw gegevens (naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres) te sturen naar info@doetinchemzonderdrempels.nl of te bellen met 0314-377371. Wilt u duidelijk bij ons aangeven dat u zich aanmeldt voor het middagprogramma
en met hoeveel personen u bent? Dan zorgen wij ervoor dat er een kopje koffie voor u klaarstaat!

Locatie
Locatie: De Kruisberg, Kruisbergseweg 172, Doetinchem
Datum: Woensdag 6 juli
Tijd: 13.00 tot en met 18.00 uur