21-03-2017

Hoe kom ik aan de juiste hulp en ondersteuning als er sprake is van dementie?

Informatie- en ontmoetingsavond

Hoe kom ik aan de juiste hulp en ondersteuning
als er sprake is van dementie?


Datum:            dinsdagavond 21 maart 2017
Aanvang:        19.00 uur, inloop vanaf 18.45 uur, einde ca 21.00 uur 
Locatie:           Intermezzo, de Bijenkorf, Harderwijkerweg 1 te Dieren*
Organisatie:   Deze avond wordt georganiseerd door Alzheimer Nederland
                          afd. Arnhem e.o., Attent Zorg en Behandeling, Buurtzorg en
                          STMG.

Voor mensen met dementie die thuis wonen is zorg en ondersteuning door mantelzorgers en andere naasten onmisbaar. Maar om die zorg te kunnen volhouden zal op den duur ook extra ondersteuning nodig zijn. Denk aan hulp bij het huishouden, thuiszorg, dagbesteding, aanpassingen in huis etc.

Welke hulp is dan beschikbaar? Wanneer kom je ervoor in aanmerking? Waar kan die hulp aangevraagd worden? Met welke regelingen krijg je te maken?

Een panel bestaande uit een Wmo-consulent van de gemeente Rheden, een casemanager en een onafhankelijk cliëntadviseur van Zorgbelang, zal deze avond meer duidelijkheid verschaffen over deze vaak ingewikkelde regelingen.

De avond is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over het omgaan met dementie in het dagelijks leven. De toegang is gratis.

* Er is voldoende parkeergelegenheid aan de achterzijde van het gebouw.

Aanmelden
Vooraf aanmelden is niet verplicht, maar in verband met de organisatie wel erg prettig. Dit kan via MVT Rheden/Rozendaal: 026 – 370 70 70, op werkdagen van 9.30 tot 11.30 uur of per mail: info@mvtrheden.nl. 

Mocht de opvang voor de thuissituatie of het vervoer voor u een probleem zijn, dan kunt u ook daarover contact opnemen met het MVT.