23-06-2017

Symposium 'Vervoer in de buurt'

Verschillende vragen staan centraal tijdens het symposium van Rover. 

Openbaar vervoer en doelgroepenvervoer groeien naar elkaar toe. Minder drukke lijnen worden vervangen door vervoer op maat, tegelijk moet het reguliere openbaar vervoer toegankelijker worden voor ouderen en mensen met een beperking. Door verschillende experimenten met vervoer op maat dreigt versnippering. Waar gaat het heen? Wat willen reizigers en wat werkt? Deze vragen staan centraal tijdens het symposium van Rover& Programma Aandacht voor iedereen op vrijdag 23 juni, gefaciliteerd door de gemeente Zeist.

Wat wordt er deze middag gedaan?
Er wordt deze middag met diverse professionals gesproken over onder meer ontwikkelingen in het kleinschalig vervoer, kansen en innovaties, betaalsystemen, doelgroepenvervoer en ervaringen van vervoerders met vervoer voor iedereen. Wat verwacht de reiziger van vervoer in de buurt voor iedereen? En welke vervoerformules bieden de beste kansen? Naar de antwoorden op deze vragen gaan we op zoek met sprekers van onder meer OV-bureau Groningen Drenthe, CROW-KpVV, XTNT en Zorgbelang Gelderland-Utrecht.

We sluiten de middag af met een discussie tussen Henk Meurs (directeur MuConsult), Ad Toet (directeur branchevereniging Koninklijk Vervoer Nederland ) en Jacqueline Verbeek-Nijhof (gedeputeerde mobiliteit provincie Utrecht). Natuurlijk is er ruimte om te netwerken.


Waar vind het symposium plaats?
Het symposium vindt plaats op vrijdagmiddag 23 juni in Zeist. Deelname voor het symposium is gratis. Vooraf aanmelden is vereist, de locatie wordt later aan de deelnemers bekend gemaakt. Voor het voorlopige programma of direct aanmelden, klik op deze link