23-03-2016

Training 'Blik op de toekomst'

5 trainingen van 2 1/2 uur.

Kijk eens naar uw leven. Hoe zou u willen dat dit eruit ziet over een jaar? Of over 2 jaar? Heeft u iets om naar toe te leven? Iets waarmee u vandaag al aan de slag zou willen gaan? Waar u morgen voor uw bed wilt uitkomen? Dat mag van alles zijn: een studie, een hobby, een bepaalde baan, een rijk sociaal leven of iets heel anders. Het belangrijkste is dat u een richting voor ogen heeft en een reden om elke dag voor op te staan.

Zelf je toekomst uitstippelen en daaraan werken is niet voor iedereen mogelijk. Misschien zit u in een situatie waarin u vooral leeft van dag tot dag. Ziekte, scheiding, werkeloosheid of armoede kunnen veel zorgen met zich meebrengen. Misschien heeft u een streep moeten zetten door de wensen die u vroeger had voor de toekomst. Omdat u bepaalde dingen niet meer kunt door uw ziekte, of omdat u geen geld heeft. Waar haalt u dan de energie vandaan om nieuwe plannen te maken? Hoe ontdekt u nieuwe talenten bij uzelf? Dat kan best lastig zijn, zeker als u nog weinig vertrouwen heeft in uzelf en in uw omgeving.

De training ‘Blik op de toekomst’ helpt u om opnieuw een richting te vinden in uw leven. Om een nieuw maar realistisch plan te maken voor uw toekomst. Een plan waar u nieuwe kracht uit haalt.

Opzet van de training
De training bestaat uit vijf bijeenkomsten van 2½ uur. De groep bestaat uit tien cursisten en twee trainers. In de training werken we met persoonlijke gesprekken, groepsoefeningen, diverse testen op het gebied van interesses en kwaliteiten en huiswerkopdrachten. Alle resultaten verzamelt u zelf in een persoonlijk plan. Aan het einde van de training heeft u in dit plan staan:

  • Welk concreet doel u voor ogen heeft voor uw toekomst
  • Welke stappen u moet zetten om daar te komen
  • Wat u van anderen nodig heeft om uw plannen waar te maken


Hierbij zijn twee dingen leidend: uw wensen en kwaliteiten én de haalbaarheid of realiteit van uw plannen. De groep en de trainers zijn er om u te helpen uw plannen stap voor stap uit te werken.

Trainingsdatums en aanmelding
De training vindt plaats in Doesburg, de locatie is Jongerencentrum 0313 (Linie 2 Doesburg).De datums van de training zijn:

  • 23 maart 2016
  • 30 maart 2016
  • 6 april 2016
  • 13 april 2016
  • 20 april 2016


Op deze dagen draaien we twee keer een groep: een ochtendgroep en een middaggroep.
De ochtendtrainingen zijn van 10.30u-13.00u; de middagtrainingen van 14.00u-16.30u.

U mag zelf uw voorkeur aangeven voor de ochtend of de middag. Maar heeft u eenmaal gekozen, dan blijft u alle vijf bijeenkomsten bij dezelfde (ochtend óf middag) groep.

Als u zich heeft opgegeven, dan belooft u zichzelf om alle vijf bijeenkomsten aanwezig te zijn. Het is een investering in uzelf. Ook de groep willen we hiermee rust en duidelijkheid geven. Alles wat in de groep wordt gedeeld, is en blijft vertrouwelijk.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar: jennifervanleur@zorgbelangelderland.nl.
U kunt hierbij aangeven of u een voorkeur heeft voor de ochtendgroep of de middaggroep. U wordt zoveel mogelijk bij de groep van uw voorkeur ingedeeld. We hebben in totaal ruimte voor maximaal 20 cursisten, waarbij geldt: vol is vol.

Wilt u meer weten?
Mail naar          : jennifervanleur@zorgbelanggelderland.nl
Of bel              : 026 – 384 28 51