Gelders JongerenNetwerk: persoonlijk contact voorop

Gelders JongerenNetwerk: persoonlijk contact voorop

DSC08554 3
Bij het JongerenNetwerk staat persoonlijk contact voorop Angelo Besikci, bijna twintig jaar oud, is super actief met het opzetten van een Gelders Jongeren Netwerk. ‘’We willen bereiken dat alle Gelderse jongeren een plek krijgen waar ze met al hun vragen terecht kunnen. Het persoonlijke contact staat daarbij voorop. We zetten een internetsite op waar jongeren met andere jongeren in contact kunnen komen op een laagdrempelige manier’’, vertelt Angelo.

Angelo is met zeven andere jongeren aan de slag gegaan. Maar ze doen dit niet alleen. De afgelopen maanden hebben ook verschillende volwassenen die kennis en ervaring hebben over de rechten van jongeren of waar ze terecht kunnen, zich aangemeld. Het JongerenNetwerk moet een echt netwerk zijn. Jongeren hebben contact met jongeren, maar zijn er vragen die de vrijwilligers van het Gelders JongerenNetwerk niet kunnen beantwoorden dan vragen ze het na.

“Aan ouderen leg ik het JongerenNetwerk vaak zo uit: ‘Denk maar aan vroeger, toen je zelf jong was. Dan ging je als je ergens mee zat of als je vragen had naar vrienden of naar je beste vriendin. Nu gaan jongeren op internet. Ook op internet hebben jongeren behoefte aan ‘praten met een andere jongere’. Die mogelijkheid bieden wij.”

‘Het persoonlijke contact staat voorop.’

De medewerkers van het JongerenNetwerk geven advies en informatie. En als het nodig is gaan we met jongeren mee op pad. Netwerken en samenwerken, daar gaat het om.

De groep van acht zal de komende tijd flink uitbreiden. Angelo heeft een duidelijke boodschap voor jongeren in Rivierenland. “Als jij zegt ‘dit idee spreekt me aan’, neem dan contact met ons op. Laat van je horen. Ook voor positieve ideeën waar je iets mee wilt. Wij zijn er voor vragen over jeugdzorg, maar wij willen ook met je meedenken als je ervoor wilt zorgen dat er meer voetbalveldjes in jouw buurt komen.”

Angelo heeft genoeg energie. Hij noemt Tha Bus on Tour en de jongerenwebsite ‘Drop je mening’ van Zorgbelang Gelderland als projecten waar hij met veel plezier aan meewerkt. ‘’Ik wil ervoor zorgen dat gemeenten en instellingen als ze beslissen over zaken die met jongeren te maken hebben zien dat jongeren graag willen meewerken en willen meedenken.’’
Lees ook het artikel over Ruilkring LETS Tiel

Auteur Bianca Bergsvoort Uitgever Zorgbelang Gelderland Datum 05-11-2013
Download