Nieuwsbrief bewegen

Nieuwsbrief bewegen

Bewegen is belangrijk om gezond te blijven, om ziek te te voorkomen en ook om te voorkomen dat chronisch zieken nog zieker worden. Bewegen helpt ouderen zo lang mogelijk zelfstandig te wonen.

In deze Nieuwsbrief laten we u zien hoe een aantal lokale patiëntenverenigingen en ouderenbonden bewegen oppakken. Wat opvallend is, is dat vooral (vormen van) wandelen een zeer goede beweegactiviteit blijkt te zijn. Dit komt waarschijnlijk omdat wandelen een prima middel is om lotgenotencontact vorm te geven. We hopen dat de voorbeelden anderen inspireren.

Daarnaast hebben we een e-panel uitgezet onder onze achterban over de succes- en faalfactoren rond bewegen. De resultaten worden vergeleken met de visie van hulpverleners en onderzoekers.


Diabetes Vereniging regio Veluwe en IJsselstreek
De Diabetes Vereniging regio Veluwe en IJsselstreek heeft met de atletiekvereniging AV'34 Nordic Walking opgezet. Deze activiteit is door de provincie Gelderland tot 'best practice' uitgeroepen. Lees meer ....


Alzheimer Nederland afdeling Noord-West Veluwe
Alzheimer Nederland afdeling Noordwest-Veluwe is initiatiefnemer van het wandelproject Natuurlijk Bewegen in Barneveld en Nijkerk.Lees meer ....

Longpunt Noord-West Veluwe
Het Longfonds organiseerde in 2011 'Lopen voor Lucht'. In samenwerking met atletiekvereniging Athlos. zijn vrijwilligers van het Longpunt Noord-West Veluwe opgeleid tot wandelcoach Nordic Walking en werden wandeltochten georganiseerd. Lees meer ....

Reumapatiëntenvereniging Zuid Veluwe
De reumapatiëntenvereniging Zuid-Veluwe heeft 10 jaar geleden het Reumanetwerk Zuid Veluwe opgestart. In samenwerking met zorgverzekeraars, de afdeling Reumatologie van het Ziekenhuis Gelderse Vallei en fysiotherapeuten zijn oefengroepen voor reumatische aandoeningen opgestart. Lees meer ....

Parkinson Vereniging
De Parkinson Vereniging stimuleert onder andere fysiotherapeuten die zijn aangesloten bij ParkinsonNet om in hun regio bewegingsactiviteiten voor mensen met de ziekte van Parkinson te organiseren.Lees meer ...

Borstkankervereniging Nederland
Vrijwilligers van de Borstkankervereniging Nederland in de provincie Gelderland organiseren naast hun reguliere werkzaamheden ook diverse activiteiten rond bewegen. Lees meer ....

Hart & Vaatgroep
De Hart & Vaatgroep Gelderland probeert mensen in beweging te brengen en te houden. Zij bieden beweegactiviteiten aan door middel van een netwerk, te vinden via een zogenaamde Beweegzoeker. Lees meer ....

Ouderenbonden
Bewegen vertraagd namelijk de processen van het ouder worden, houdt gezond en vitaal en geeft een positief gevoel. Ook lokale ouderenbonden in Gelderland organiseren beweegactiviteiten. Lees meer ...


Patiëntenvereniging werken samen
In Harderwijk werken patiëntenverenigingen samen met atletiekvereniging Athlos en medici om samen een ketennetwerk bewegen op te bouwen. Lees meer ...


E-panel bewegen

Het afgelopen jaar heeft Zorgbelang Gelderland ook een e-panel uitgezet onder onze achterban over de succes- en faalfactoren rond bewegen. De resultaten van dit e-panel worden vergeleken met de visie van hulpverleners en onderzoekers.

 

Auteur Robert Beekman Uitgever Zorgbelang Gelderland Datum 13-11-2013
Download