In gesprek met Paula Groeneveld

20131209 Paula 10

Twaalf jaar geleden kwam Paula Groeneveld uit Amsterdam in Culemborg wonen. Al die jaren is zij actief in de weer geweest om in Culemborg voor de kinderen die er wonen een fijne plek te maken.

Paula heeft zelf twee kinderen, Teun en Saar. Vandaar dat zij basisschool ‘het Praathuis’ als uitvalbasis kiest, om in haar vrije tijd aan de slag te gaan.

‘Ik help mee met de weekafsluiting. Vaders en moeders komen naar toneelstukjes van de kinderen kijken. Met thee en koekjes worden zij onthaald’. De buurtschool heeft contact met de ouders en verbindingen leggen hoog in het vaandel.

‘Ik word er zelf blij van’, zegt Paula terwijl  ze vertelt over het plezier waarmee ze zich inzet om mee te helpen met activiteiten buiten de lessen om. De decembermaand is wat dat betreft een topmaand. Zij is een van de koorleden bij de Sinterklaasviering. ‘We pakken ook elke maand een gewone doordeweekse ochtend, waarop we met vier zangers en vier muzikanten de schooldag met muziek op het schoolplein inluiden’.

Paula draagt de sociale functie van ‘met elkaar bezig zijn’ ook uit bij de Stadsboerderij. Elk jaar zoekt zij vrijwilligers om mee te doen met de landelijke actiedag NLdoet van het Oranjefonds. Met een aantal gezinnen scheppen ze mest, planten ze bloemen en bomen en voeren ze de dieren. Halverwege de ochtend gaan de knollen en de prei in de pan en wordt het vuur opgestookt.

Het werk wordt afgesloten door met z’n allen, boven een dampende kop heerlijke soep, na te praten. ‘Dat is genieten, de lol gaat er nooit vanaf’.

Ga naar het vorige artikel         Ga naar het volgende artikel

Auteur Bianca Bergsvoort Uitgever Zorgbelang Gelderland Datum 17-12-2013
Download