Mysteryguests in de week van de toegankelijkheid

IMG 6537

Mysteryguests in de week van de toegankelijkheid
Reizen met het OV
Elk najaar wordt in Nederland de week van de toegankelijkheid georganiseerd. Ook in Rivierenland zijn het afgelopen jaar verschillende acties geweest. In een van de onderdelen speelde Cor Verduijn een hoofdrol. Op woensdag 9 oktober was het zover. Die ochtend ging Cor Verduijn in zijn woonplaats Tiel samen met zijn partner Evelien met het de bus op pad. Als mystery guest ging Cor op onderzoek uit. Hij keek naar wat er aan het openbaar vervoer in Tiel verbeterd kan worden.  

Onderzoek
Als je actief in het leven wil staan moet je je kunnen verplaatsen. In sommige gevallen pak je de auto of de fiets. Een andere keer neem je het openbaar vervoer (OV). Veel mensen met een beperking hebben geen keus. Zij zijn afhankelijk van het OV. Daarom is het zo belangrijk dat Cor Verduijn in Tiel maar ook Jan Boers in Nijmegen met de ogen van mensen met een beperking signalen oppakken en deze schat aan informatie aan Zorgbelang Gelderland doorgeven.

Belangenbehartiging
Zorgbelang Gelderland maakt zich sterk voor toegankelijk openbaar vervoer. Dat gebeurt onder andere door actief te zijn in het Regionaal Overleg Consumentenorganisaties Vervoer  (ROCOV). Deze reizigersorganisatie komt maandelijks bij elkaar in het provinciehuis in Arnhem. Er worden adviezen uitgebracht en kritische vragen gesteld.

Signaleren
Cor Verduijn heeft zijn aandeel weer geleverd. “Informatieborden op busstations bevatten vaak teveel informatie” en “wil je mee op reis dan heb mag je niet betalen met een briefje van vijftig”. Twee van de bevindingen van Cor. Bij terugkeer neemt hij een bakje koffie en schrijft zijn onderzoeksresultaten op papier.

Heeft u ook tips of ervaart u belemmeringen. Ook u bent van harte welkom om ze te vertellen.

e-mailadres ROCOV@zorgbelanggelderland.nl of biancabergsvoort@zorgbelanggeldeland.nl 

Ga naar het vorige artikel

 

 

Auteur Bianca Bergsvoort Uitgever Zorgbelang Gelderland Datum 19-12-2013
Download