Feiten

  • Naam: In beweging door verbinding!
  • Start: 01 januari 2013
  • Voor wie: Ouderen en chronisch zieken, sport- en patientenverenigingen, gemeenten, zorg- & welzijnorganisaties.
  • Locatie: Gelderland en Utrecht

Vragen?

Projectcoordinator Sport en bewegen levert meer op dan een gezonder lichaam. De sociale voordelen zijn minstens zo groot. Reden om dit project in heel Gelderland en Utrecht te ondersteunen. Neem voor vragen of meer informatie contact met ons op! Neem contact op

In beweging door verbinding!

Het project: een onderzoek naar vraag en aanbod in de regio Gelderland.
Zorgbelang Gelderland/Utrecht onderzoekt met dit project de wensen van burgers en vertaalt deze wensen naar het huidige aanbod in de regio. Met deze waardevolle informatie geven we sportscholen, beweegclubs, patientenverenigingen, sportclubs en fysiotherapiepraktijken handreikingen om hun aanbod beter af te stemmen op de vraag van ouderen en chronisch zieken.

De uitkomsten van de panel- en spiegelgesprekken, interviews, ons e-panel en het literatuuronderzoek zijn verwerkt tot een eindverslag/handreiking. Wij willen u hiermee informeren over actuele ontwikkelingen. En u op de hoogte brengen van initiatieven in de regio die wellicht ook voor u toepasbaar kunnen zijn. Download deze handreiking hier

Kent u goede regionale initiatieven die navolging kunnen gebruiken? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen er voor zorgen dat anderen geïnformeerd worden.

Handreiking gepresenteerd op het congres Active Ageing op Papendal.
Zorgbelang heeft tijdens het congres Active Ageing in december 2013 ervaringen gedeeld over de succesfactoren/leermomenten voor burgers, belangenbehartigers en professionals op het gebied van bewegen en sporten. Onze ervaringen hebben wij praktisch voor u gebundeld in een handreiking. Er worden in Gelderland prachtige beweeg- en sportinitiatieven ontwikkeld en uitgevoerd. Maar sluiten die wel aan bij de wensen van de burger? Is er behoefte aan speciale sportclubs voor ouderen of juist niet? Waaraan moeten de professionals denken bij de ontwikkeling van nieuwe initiatieven? Heeft u na het lezen van de handreiking nog vragen, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag op weg. Download deze handreiking hier.   

Kom in beweging!
Bewegen is belangrijk, het is goed voor sociale contacten en zelfstandigheid en het houdt je langer fit. Maar wat nu als je ouder wordt of chronisch ziek en bewegen niet meer zo vanzelfsprekend is? Je wilt wel bewegen of sporten maar op een manier die bij jouw mogelijkheden past. Waar vind je activiteiten waar je binnen je eigen grenzen, op je eigen tempo lekker kan bewegen om je lijf en geest fit te houden? Wanneer voel je je veilig in een sportzaal, welke begeleiding is gewenst, wat zijn ideale openingstijden. Vragen waar wij een antwoord op wilden hebben. Zodat wij u kunnen ondersteunen in uw zoektocht naar de activiteit die past bij uw mogelijkheden.

Efficiëntere zorg en welzijn
Zorgbelang wil met dit project bijdragen aan efficiëntere zorg en welzijn door partijen met elkaar te verbinden en kennis te delen. Er gebeurt immers een hoop op gebied van zorg, welzijn en leefbaarheid. Hoe zit het bijvoorbeeld met fysiotherapie en eigen risico? Via deze link kunt u het bericht lezen zoals dat door de KNGF is opgesteld. informatie vinden die de KNGF heeft opgesteld.

Fysiotherapeutische zorg die vanuit de aanvullende verzekering wordt vergoed, valt niet onder verplicht eigen risico.

 

Volgend project printen stuur door

Stuur door!

Stuur door