Feiten

  • Naam: Gelderse JeugdZorg Award
  • Start: 01 juni 2007
  • Voor wie: Iedereen die zich inzet voor de zorg voor de jeugd
  • Locatie: Gelderland

Vragen?

Projectcoordinator Projectleider Hellen Houterman De Gelderse JeugdZorg Award is hét event om zorg voor de jeugd in een ander daglicht te zetten.

Neem voor meer informatie of participatie aan de JeugdZorg Award contact met mij op. Neem contact op

Gelderse JeugdZorg Award

De provincie Gelderland organiseert nog één keer de Week van de Jeugdzorg en wel van 15 tot en met 21 november. Een van de hoogtepunten is de verkiezing van de Jeugdzorgheld. Hij of zij kreeg op zaterdag 15 november de prijs in Luxor Live! in Arnhem.

En… de winnaars!

Zowel in de categorie ‘professionals’ als in de categorie ‘vrijwilligers’ was het een nek-aan-nek race, waarbij de kwaliteiten van de genomineerden geroemd werden. Een ding werd duidelijk: het zijn allemaal mensen die vanuit hun hart werken.

De jury heeft Marco Betman, Metin Yavuz en Shavig Joubid van IrisZorg uitgeroepen tot winnaars in de categorie ‘professionals’. Een team dat letterlijk dag en nacht klaarstaat om jongeren op straat serieus te nemen en naar een ander leven te begeleiden. “De dynamiek van dit team is bijzonder.” “Zij hebben me de hele tijd kippenvel bezorgd. Ze werken voor een vergeten doelgroep.” aldus de juryleden. Ze doen het voor de glimlach als er één basisding (huis of eten) geregeld is.

In de categorie ‘vrijwilligers’ koos de jury voor Jolanda Heijmans, een veelzijdige vrijwilligster. Ze zet zich in voor: vakantieweken voor kinderen met een beperking, inzameling voor scholen in ontwikkelingslanden, een gesponsorde Alpe d’Huzes beklimming.

De achteloosheid en vanzelfsprekendheid waarmee Jolanda klaar staat voor een ander. Ze doet het gewoon. En ze betrekt daar ook de families van de kinderen bij. Ze vindt dat iedereen een kans verdient om mee te doen. De jury is het daar volledig mee eens.

JZA2014 Banner 400X120px

 

Juryrapport
Lees in het juryrapport alles over de winnaars van de JeugdZorg Award 2014!

Heldenboek
Met alle aanmeldingen en genomineerden op een rij.

Wie kon je als jeugdzorgheld aanmelden?
Als jongere of (pleeg)ouder heb je direct te maken met jouw ‘held’: je buurvrouw, sportleraar of oma, hulpverlener, gezinsvoogd of iemand uit je directe omgeving. Jouw held kon je aanmelden als Jeugdzorgheld.

Overzicht aanmeldingen
Bekijk wie er aangemeld waren voor de Gelderse JeugdZorg Award 2014

Meer informatie en vragen
Voor meer informatie of bij vragen kun je mailen of bellen met Rebecca Wolf van Zorgbelang Gelderland op telefoonnummer 026 384 28 31.

Gemeenten en Zorg voor Jeugd
Gemeenten worden in 2015 verantwoordelijk voor alle vormen van Zorg voor Jeugd.

Gemeenten en (zorg)instellingen hebben een verplichting om jongeren en ouders te betrekken bij beleidsvorming. Zorgbelang Gelderland is bij uitstek partner om dit vorm te geven. Lees hoe we duurzame oplossingen bedenken samen met de mensen om wie het gaat.

printen stuur door

Stuur door!

Stuur door