Onafhankelijke cliëntondersteuner Wmo voor de regio Rotterdam (24-32 uur per week) (https://zorgbelanggelderland.nl//over-zorgbelang/vacatures-en-vrijwilligers/cliëntondersteuner-wmo-basisberaad/)

Zorgbelang Zuid-Holland Basisberaad

Basisberaad – onderdeel van Zorgbelang Zuid-Holland en per 1 januari 2019 van Zorgbelang Inclusief – zoekt op korte termijn:

Een onafhankelijke cliëntondersteuner Wmo voor de regio Rotterdam (24-32 uur per week) met expertise op het gebied van GGZ.

Basisberaad komt op voor de belangen van kwetsbare personen binnen de geestelijke gezondheidszorg, maatschappelijke opvang en verslavingszorg. Samen met hen werken wij aan versterking van hun positie vanuit hun eigen kracht. Onze locatie is gevestigd in hartje Rotterdam.

Vanwege uitbreiding van onze werkzaamheden in de regio Rotterdam zijn wij op korte termijn op zoek naar een onafhankelijke cliëntondersteuner Wmo.

Taken
In het kader van deze Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) heeft iedere inwoner recht op een onafhankelijk cliëntondersteuner. Als onafhankelijke cliëntondersteuner zorg je er voor dat inwoners die vastlopen in het systeem van zorg en welzijn altijd op hun plaats terecht komen en goed ondersteund worden bij het realiseren van hun (zorg)vragen. Je staat altijd naast de cliënt en ondersteunt bijvoorbeeld bij keukentafelgesprekken en bij het indienen van eventuele klachten. Daarnaast geef je over dit onderwerp voorlichting aan verschillende organisaties/gemeente en schrijf je mee aan periodieke signaleringsrapportages.

Je komt te werken in een klein team waarbij vanuit verschillende organisaties wordt gewerkt aan de onafhankelijke cliëntondersteuning WMO in Rotterdam.

Profiel
- Heb je ervaring en plezier in het informeren, adviseren en ondersteunen van volwassen cliënten met vragen of klachten op het terrein van de WMO?
- Heb je kennis van de Wet maatschappelijke ondersteuning en het gemeentelijk beleid in Rotterdam?
- Heb je kennis van de GGZ en de actuele wet- en regelgeving op dit gebied?
- Ben je bij voorkeur ervaringsdeskundig binnen de GGZ?
- Kun je goed luisteren, ben je betrokken en invoelend maar weet je ook je eigen grenzen te bewaken?
- Heb je goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden en weet je complexe procedures en taalgebruik om te vormen naar voor de cliënt overzichtelijke stappen en gebruikelijke taal?
- Kun je integer omgaan met persoonlijke en privacygevoelige informatie en gegevens?
- Beschik je over een HBO werk- en denkniveau?
- Ben je bij voorkeur woonachtig in de regio Rotterdam?

Dán heeft Basisberaad een interessante en afwisselende baan voor jou in petto, met veel ruimte voor eigen initiatief in een nieuw op te starten team.

Wat bieden wij?
Het gaat om een dienstverband van 24 uur - 32 uur, in eerste instantie tot en met 31 december 2019. Afhankelijk van de samenwerking met de opdrachtgever kan dit dienstverband bij goed functioneren verlengd worden. Het salaris is marktconform en vastgesteld op maximaal € 3.624 per maand bij een volledig dienstverband (36 uur per week, schaal 8 van de CAO Sociaal Werk, Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening).

Als je belangstelling hebt voor deze functie en meer informatie wenst, dan kun je contact opnemen met Dieke Otten, coördinator Basisberaad, tel 06 - 554 80 715. Graag ontvangen we jouw sollicitatie uiterlijk 19 december 2018 via de mail: personeelszaken@zorgbelanginclusief.nl o.v.v. functie onafhankelijke cliëntondersteuner Wmo Basisberaad.
De 1e gesprekken zullen plaatsvinden op maandag 7 en dinsdag 8 januari 2019, het 2e gesprek op dinsdag 15 januari 2019 op onze locatie te Rotterdam.

Voor meer informatie over Basisberaad: www.basisberaad.nl
Voor meer informatie over Zorgbelang Inclusief: www.zorgbelanginclusief.nl