Stagiaire gezocht: Weet jij wat je slikt? (28 - 32 uur) (https://zorgbelanggelderland.nl//over-zorgbelang/vrijwilligers/stagiaire-gezocht!/)

Ben jij een spontane en communicatief sterke stagiaire? Sta jij graag voor groepen en heb je affiniteit met medicatie, gezondheidszorg en laaggeletterdheid? Dan hebben we een mooie uitdaging voor je!  

Wie zijn wij
Zorgbelang Gelderland | Utrecht is een leuke, flexibele en ruimdenkende organisatie waar je jezelf kunt ontwikkelen en waarvoor je ook de ruimte krijgt.  Wij streven naar een grotere zelfredzaamheid van burgers en vraaggestuurde zorg. Dat doen wij door:

  • Het verzamelen van ervaringskennis van zorggebruikers, het geven van informatie, advies en ondersteuning en het opvangen van klachten en het signaleren van knelpunten via het Adviespunt Zorgbelang;
  • Het inbrengen van deze ervaringskennis en klachtsignalen waarmee het zorg- en welzijnsaanbod wordt verbeterd;
  • Het adviseren van gemeenten en instellingen over de ontwikkeling van een innovatief zorgaanbod vanuit cliënt- en burgerperspectief;

Stage inhoud
Deze stage is onderdeel van het project ‘Weet jij wat je slikt?’. Het doel van dit project is het bevorderen van juist medicatiegebruik door middel van taallessen en voorlichtingsbijeenkomsten. Medicatiefouten komen namelijk veel voor. Vooral bij laaggeletterden blijkt uit onderzoek en ervaringsverhalen. Het project is bedoeld voor  inwoners uit Ede en Veenendaal die medicatie gebruiken voor een chronische aandoening én die moeite hebben met lezen en schrijven of de Nederlandse taal niet goed beheersen. Een soortgelijk project is eerder uitgevoerd in Rotterdam. Een filmverslag vind je hier.

Jij geeft samen met een andere stagiaire voorlichtingsbijeenkomsten aan de deelnemers van het project over medicijngebruik en/of communicatie met de huisarts. Voor het geven van deze lessen krijg je een training en intervisie. Daarnaast maak je verslagen van de bijeenkomsten en onderhoud je tussentijds contact met de deelnemers. Jij bent hun docent en vraagbaak! Verder werk je samen met collega’s van Zorgbelang en met deelnemende huisartsen en apothekers. Het project loopt van sept tot eind januari 2018. Overige stagewerkzaamheden die aansluiten bij eisen (zoals het doen van onderzoek) van de opleiding bespreken we nader in het kennismakingsgesprek.

Zoeken we jou?
Wij zoeken meerdere stagiaires voor het project Weet jij wat je slikt, voor 28 – 32 uur in de week. Je bent minimaal HBO/HBO+ geschoold en/of hebt HBO+ werkervaring. Bij voorkeur studenten van de opleiding Geneeskunde, Farmacie, Biomedische wetenschappen, HBO-V, Farmakunde, bio informatica, etc.

De projectwerkzaamheden vinden voornamelijk plaats in Ede en Veenendaal, dus flexibiliteit om te reizen naar deze plaatsen is een vereiste.

Jouw competenties en vaardigheden

  • Je hebt kennis van en interesse in medicijnen / medicijngebruik
  • Je staat makkelijk voor een groep mensen
  • Je bent goed in helder en eenvoudig uitleg geven
  • Je werkt goed zelfstandig en in groepen 
  • Je bent spontaan
  • Je hebt affiniteit met de doelgroep (allochtone en autochtone laaggeletterden)

Er is geen vergoeding verbonden aan de stage. Reiskosten worden wel vergoed. Onze standplaats is in Arnhem.

Interesse? Wil je stage lopen voor het project ‘Weet jij wat je slikt?’
Neem contact op met: Nancy Wijers, 06 -17497928, Nancywijers@zorgbelanggelderland.nl