Meldactie: worden uw zorgkosten door de verzekeraar vergoed?

Meldactie: worden uw zorgkosten door de verzekeraar vergoed?

Op 19 mei 2008 starten de Zorgbelangorganisaties en de NPCF een meldactie waarbij mensen hun ervaringen kunnen melden met polisvoorwaarden en vergoedingen door hun zorgverzekeraar. Als belangenorganisaties van patiënten krijgen de NPCF en de Zorgbelangorganisaties regelmatig klachten van mensen die een bepaalde behandeling, hulpmiddel of medicijn niet vergoed krijgen terwijl ze daar wel op gerekend hadden. Ook komt het vaak voor dat mensen verstrikt raken in naar elkaar verwijzende artsen en instanties, omdat voorwaarden verkeerd of verschillend worden geïnterpreteerd. Het gevolg is dat de patiënt niet de behandeling of het middel krijgt dat hij nodig heeft, of dat de kosten voor dure behandelingen niet vergoed worden door de verzekeraar.

Auteur Zorgbelang Gelderland Uitgever Zorgbelang Gelderland Datum 14-05-2008
Download Meldactie Vergoedingen En Polisvoorwaarden Agis Def