Zorgbelang Gelderland levert cliëntondersteuning bij langdurige zorg

Zorgbelang Gelderland levert cliëntondersteuning bij langdurige zorg

Iedereen met een indicatie voor langdurige zorg (Wlz-indicatie) heeft recht op onafhankelijke cliëntondersteuning en kan hiervoor terecht bij het Adviespunt van de regionale Zorgbelangorganisaties. De ondersteuning die Zorgbelang biedt, is onafhankelijk van zorgaanbieders en zorgkantoren.

Cliëntondersteuning is hulp, informatie en advies bij het regelen van zorg en het maken van afspraken hierover. Mensen met een indicatie voor langdurige zorg kunnen hiervoor terecht bij hun zorgkantoor, bij MEE en Zorgbelang. De cliëntondersteuners van Zorgbelang geven informatie en advies, helpen bij het kiezen van een passende zorgaanbieder en ondersteunen bij het opstellen, evalueren en bijstellen van zowel het persoonlijk plan als het zorgplan. Ook bemiddelen zij wanneer de cliënt en de zorgaanbieder er samen niet uitkomen.

Auteur Zorgbelang Gelderland Uitgever Zorgbelang Gelderland Datum 11-03-2015
Download Persberichtlangdurigezorg